Sok z wyciskarki- uodpornij się na jesień

Sok z wyciskarki

Sok z wyciskarki

Jesienna pora, to okres kiedy o przeziębienie nie jest trudno. Prawdę mówiąc, to wtedy zaczyna się główny sezon na chorowanie. Warto się wcześniej przygotować i zacząć stosować środki różnego rodzaju środki ochronne. Tutaj metody są różne. Jedni wybierają rozgrzewające herbaty z cytryna i imbirem, inny zaś przyjmują suplementy diety i witaminy. Popularnością cieszą się także zdrowe soki ze świeżych owoców i warzyw. Dostarczają one pełną dawkę witamin na cały dzień oraz pomagają oczyścić organizm ze szkodliwych toksyn. Oczywiście najlepsze są soki zrobione samemu w domu. Możemy mieć wtedy pewność, że nie zostały do nich dodane, żadne konserwanty oraz czy nie zostały poddane obróbce, która może bardzo wpłynąć na ich wartości odżywcze. Decydując się na codzienne tworzenie i picie soku pojawia się pytanie – wyciskarka i sokowirówka? Poniżej postaramy się dać odpowiedź na to pytanie.

Zalety Sokowirówki.

Jednym z głównych powodów, dla których osoby decydują się na sokowirówkę jest jej stosunkowo niska cena. Wysokiej jakości sokowirówka kosztuje tyle ile najniższe modele wyciskarek. Innym częstym powodem, dla którego wybierane są sokowirówki jest typ soku jaki jest z nich wytwarzanych. Charakteryzuje się dużą klarownością i mniejszą gęstością, niż ten z wyciskarki. Korzystanie z sokowirówki jest także dużo szybsze w porównaniu do innych metod pozyskiwania z owoców i warzyw.

Wyciskarka do owoców biochefZalety wyciskarki do soków i warzyw.

Wyciskarka do soków charakteryzuje się wysoką wydajnością oraz pełnym zachowaniem wartości odżywczych oraz enzymów z owoców i warzyw. Średnio około ⅓ więcej soku można wycisnąć z takiej samej ilości owoców i warzyw, co przy użyciu sokowirówki. Można to uznać za rekompensatę za wyższą cenę. Innym ważnym, dla którego wyciskarki do soków zdobywają popularność jest jakość wytworzonego soku. Przy korzystanie z sokowirówki wytwarza się ciepło, które sprzyja się utlenianiu przez co ulatniają się bardzo wartościowe dla człowieka enzymy i inne składniki odżywcze. Jest to także powód, dla którego przy większości diet zdrowotnych rekomenduje się używanie wyciskarki do soków. Innymi ciekawymi cechami wyciskarek jest ich cicha praca, regulatory gęstości wyciskanego soku.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcje na temat soków, to polecamy wywiad: http://gazetalekarska.pl/?p=16008

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *